Bosch u Sarajevu otvorio predstavništvo za BiH

Robert Bosch d.o.o. Hrvatska otvorio je 7. travnja predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu u Sarajevu, priopćeno je iz ove kompanije. Svečanom činu otvaranja pridružio se i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Joachim Schmidt koji se i sam obratio prisutnima te, zajedno s generalnim direktorom Boscha za Adria regiju Thomasom E. Beyerom, simbolično prerezao crvenu vrpcu.

Marka Bosch je, preko svojih veletrgovaca u Bosni i Hercegovini, zastupljena još 1995. godine. Na području Bosne i Hercegovine Bosch ima i dva Servisno – školska centra i to: u Sarajevu za Bosch toplinsku tehniku, a u i Širokom Brijegu za toplinsku tehniku Buderus.
Ured u Sarajevu biti će odgovoran za servisnu i prodajnu podršku Bosch poslovnih područja autoopreme, električnih alata, sigurnosnih sistema i toplinske tehnike.

Firma Bosch ove godine slavi i dvostruki jubilej: 125 godina osnivanja firme i 150 godina od rođenja njenog osnivača, Roberta Boscha. Bosch posluje u više od 300 podružnica i regionalnih kompanija u preko 60 zemalja te ima čak 283.500 zaposlenika širom svijeta. Međunarodna mreža prodajnih kompanija i partnera obuhvaća oko 150 zemalja, što omogućava prisutnost Boschevih proizvoda i usluga na važnim rastućim tržištima i u budućnosti.