Đukanović po šesti put postaje crnogorski premijer

Čelnik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović bit će mandatar za sastav nove crnogorske vlade, objavljeno je u petak u Podgorici nakon završetka konzultacija crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića s parlamentarnim strankama.

Vujanović je po završetku konzultacija s čelnicima političkih stranaka kazao kako će za mandatara parlamentu predložiti čelnika najjače stranke na proteklim prijevremenim parlamentarnim izborima, Demokratske partije socijalista (DPS), Milu Đukanovića ocijenivši da će on kao premijer najbolje znati odgovoriti na izazove koje stoje pred Crnom Gorom u idućem razdoblju.

Đukanoviću će to viti šesti mandat na čelu crnogorske vlade!

Predsjednik druge stranke u vladajućoj koaliciji Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić izjavio je nakon današnjeg razgovora s Vujanovićem da, bude li Đukanović novi premijer, to neće biti “zbog toga što mu je potreba nova afirmacija, već zato što je zbog teške situacije potrebno izvesti najbolji tim”, istaknuvši pritom Đukanovićevo višegodišnje političko iskustvo.

Liberalna partija (LP), koja je od ovih izbora u vladajućoj koaliciji s DPS-om i SDP-om, priželjkuje da mandatar nove vlade bude Đukanović, kazao je njen predsjednik Andrija Popović.

“Koliko mislim da je bilo neprimjereno da Đukanović bude na čelu vlade početkom 90-ih, sada cijenim da bi to bilo najbolje rješenje”, ocijenio je nakon sastanka s crnogorskim predsjednikom Popović, čija je stranka ranije niz godina bila glavni oponent vladajućem DPS-u.