HEP dobija konkurenciju, Nijemci će građanima ponuditi jeftiniju struju!

struja-brojiloRWE Hrvatska d.o.o. dovršio je postupak preuzimanja tvrtke Energija 2 Sustavi d.o.o., čime je njemačka RWE Grupe ušla na hrvatsko tržište električne enrgije. Time HEP dobiva konkurenciju, a građani će moći izabrati tvrtku koja će im pružati usluge opskrbe električnom energijom.
Tvrtke Energija 2 Sustavi d.o.o. je nakon početka rada 2012. ostvarila uspješan rast kao dobavljač električne energije na hrvatskom tržištu. “RWE Hrvatska postao je 100-postotni vlasnik Energija 2 Sustava, čime je nastala snažna platforma za ponudu električne energije na hrvatskom tržištu, u koju dosadašnji vlasnik unosi poznavanje tržišta, a RWE Grupa dugogodišnje iskustvo pouzdanog partnera u europskom energetskom poslovanju. Energija 2 Sustavi d.o.o. promijenit će ime u RWE Energija i električnu energiju nuditi kućanstvima i gospodarskim subjektima. RWE Energija upravo priprema izlazak na široko tržište pa mediji mogu očekivati informacije o konkretnim ponudama za kupce”, stoji u priopćenju koje je objavio RWE.
Na konferenciji su izvijestili kako već imaju oko 500 korisnika, među kojima su i neki hrvatski gradovi.
Što se tiče načina promjene tvrtke od koje će građani kupovati usluge, kažu da se u tom slučaju neće mijenjati žice, ali će korisnici dobivati dva računa, jedan HEP-ov kojim će plaćati mrežarinu i drugi RWE-ov kojim će plaćati potrošnju električne energije.
“RWE ovim potvrđuje uspješnu dugoročnu suradnju s Hrvatskom, a njenim građanima želi omogućiti iste pogodnosti u opskrbi električnom energijom kakve se već nude 16 milijuna naših kupaca u drugim europskim zemljama. Akvizicija Energije 2 savršeno se uklapa u našu strategiju da na novim tržištima ostvarujemo organski rast, uz ograničena ulaganja”, izjavio je Karl Kraus, glavni izvršni direktor RWE Hrvatska.
“Maksimalno ćemo se truditi da potrošačima u Hrvatskoj ponudimo energiju po nižoj cijeni, uz sigurnost koju donosi pozicija međunarodne kompanije te uslugu koja vodi brigu o svojim kupcima”, rekao je Miroslav Kulla, glavni operativni direktor RWE Hrvatska.