Izjava Angelina Jolie o Slavku Goluži je krivotvorina, ona čak i ne koristi društvene mreže

Na izjavu izbornika hrvatske rukomtne reprezentacije Slavka Goluže, u kojoj pobjedu nad Srbijom u Londonu uspoređuje s filmom “Oluja”, javnost se uskomešala tek nakon žestoke reakcije Angeline Jolie objavljene na Twitteru.

Podsjetimo, Goluža je nakon utakmice sa Srbijom izjavio: “Ništa nam neće ovaj dan pokvariti. Pokazali smo da smo bolji od Srba na neutralnom terenu. Ne mogu se oteti dojmu, ova pobjeda podsjeća me baš na film Oluja.”

Glumica je napisala da je šokirana tim izjavama hrvatskog rukometnog izbornika te da neki ljudi ne razumiju poantu Olimpijskih igara i da se nacionalizam ne smije miješati s patriotizmom.

Svi mediji u ovom dijelu svijeta, od internetskih portala do televizija, žurno su prenijeli ove Angelinine rečenice i u euforiji zgražanja nad Golužinom izjavom svi su uzeli zdravo za gotovo da je zbilja oskarovka potpisnica redaka ispisanih na Twitteru “JolieProject”.

No riječ je, kako piše Večernji list, o lažnom profilu (Angelina Jolie ne koristi nijednu društvenu mrežu, prije nekoliko godina rezervirala je ime @AngelinaJolie na Twitteru, koja nije aktivna) i još jednom slučaju kad se lažno koristilo Angelinino ime za izazivanje medijskog sukoba između zemalja bivše Jugoslavije.

Početkom godine, prije no što je glumica u Sarajevu bila na promociji redateljskog prvijenca “U zemlji krvi i meda”, srpski Kurir objavio je da A. Jolie traži ukidanje Republike Srpske. Članak su temeljili na e-mailu koji su dobili od navodnog Angelinina pomoćnika koji poziva udruženja diljem BiH da se pridruže njenoj inicijativi za ukidanje Republike Srpske, koju glumica naziva genocidnom tvorevinom.

Članak je uznemirio glumicu, koja nije mogla vjerovati da je cijela regija povjerovala u ovu izmišljenu priču koja je došla od njena navodnog suradnika.