Josipović: Vratit će donaciju, ako novac ima veze s kriminalom

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović našao se u neugodnoj situaciji nakon nedavnog uhićenja Roberta Ježića, vlasnika kemijske industrije Dioki i riječkog dnevnika “Novi list”. Ježić je naime donacijom od 200 tisuća kuna (oko 54 tisuće konvertibilnih maraka) podupro Josipvićevu predsjednički kampanju.

Odgovarajući u emisiji Hrvatskog radija “S predsjednikom uz kavu'” na pitanje u vezi s Ježićevom donacijom, Josipović je rekao kako smatra da se može dokazati donacija nije u vezi s Ježićevim kriminalnim radnjama, a ako bi se dokazalo suprotno, da spreman je vratiti donirani novac.

“Lako se može dokazati da ta donacija nije imala nikakve veze s Ježićevim kriminalnim radnjama. Ako se dokaže suprotno, spreman sam vratiti taj novac”, rekao je Josipović.

Ježić bio ugledan gospodarstvenik te da nije bilo nikakve sumnje u njegov rad, rekao je Jospipović, ističući: “S te strane, savjest mi je mirna.” Dodao je da bi povrat toga novca imao smisla samo kad bi se dokazala uzročna veza između te donacije i Ježićevih kriminalnih aktivnosti.