Kako zobići Neum? Nove ideje su hidroavionska linija i pontonski most

Javile su se dvije nove ideje za prometno povezivanje krajnjeg hrvatskog juga s ostatkom Hrvatske. Kako piše portal Dnevno.hr, smerički poduzetnik i predstavnik stranih investitora James Price Chuck, vlasnik tvrtke “The Adriatic Group” zainteresirane za hirdoavionsko povezivanje poluotoka Pelješca s kopnom, i hrvatska arhitektica Maja Bručić, direktorica tvrtke “Lotus Architecti”, tvrde da imaju optimalno, jednostavno i kvalitetno rješenje mosta do poluotoka Pelješca.

Povezivanje dva dijela Hrvatske razdvojena teritorijem BiH moglo bi se, kažu, realizirati u roku od devet mjeseci. Chuck već spominje i moguće investitore poput australske Macquaire Groupe.

Hidroaviosnka linija bi vjerojatno bila najkraća na svijetu i vrlo je upitno koliko bi uopće bila isplativa i održiva, a autori ideje o pontonskom mostu smetnuli su s uma detalj koji je svojevremeno bio predmet mukotrpnih pregovora – visinu Pelješkog mosta koja bi omogućila pristup brodovima u teritorijalno more BiH, odnosno u Neum. Ta visina kod pontonskog posta iznosi, naravno, nula metara.

Pelješki pontonski most bio bi najveći takav most u Europi i drugi najveći na svijetu, nakon mosta Rosellini u američkom Seattleu. Koristila bi se već izgrađena infrastruktura, a most bi imao dvije trake, brzina bi bila ograničena na 50-tak kilometara na sat, a ulaganje od 36 milijuna eura navodno bi se isplatilo kroz 10 do 15 godina.

Chuck kaže kako bi mostarina bila tri eura koju bi naplaćivali investitori. Minimalna trajnost mosta bila bi 30 godina uz jamstvo i u tom bi periodu investitori imali koncesiju nad mostom.