Koalicija HDZ1990 – HSP BiH pozvala B. Krišto na javno sučeljavanje

Hrvatska koalicija HDZ1990 – HSP BiH pozvala je predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da “u cilju zaštite hrvatskih nacionalnih interesa prizna sebi i vlastitoj stranci i javnosti da njegova kandidatkinja Borjana Krišto nema nikakvih šansi biti izabrana”.

“U tom smislu ga pozivamo da dalje ne obmanjuje javnosti. Ako već nisu spremni priznati realnost i povući kandidaturu Borjane Krištoa i ako zaista govore u interesu hrvatskog naroda, onda im još jednom upućujemo poziv na javno sučeljavanje koje je Borjana Krišto svaki put izbjegla do sada”, stoji u priopćenju odaslanom iz Ureda za informiranje HDZ-a 1990.

U priopćenju stoji kako je “opće mišljenje da kandidat Hrvatske koalicije HDZ1990 – HSP BiH Martin Raguž ima najveće šanse biti izabran kao legitimni predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH, s daleko najboljim programom koji je prihvaćen u hrvatskom narodu i u čitavoj javnosti” te da je Raguž “do sada odgovorio svim zahtjevima birača odazivajući se na svaki poziv na sučeljavanje, a i prvi je iskazao spremnost na unutarhrvatsku provjeru kao kriterij za izbor legitimnog i kredibilnog hrvatskog člana Predsjedništva BiH”.

“Pozivamo sve kojima je u interesu da se vrati dignitet hrvatskom predstavljaju u Predsjedništvu BiH kao i samoj instituciji Predsjedništva BiH da podrže Martina Raguža kao najbolji izbor”, ističe se u priopćenju.