Komšić i Izetbegović u Predsjedništvu BiH priredili prijem u povodu Dana neovisnosti

dan-neovsn-bih-2013Bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Željko Komšić organizirali su sinoć u Sarajevu prijem povodom 1. ožujka – Dana neovisnosti BiH.

Nakon kratkih obraćanja članova Predsjedništva BiH u kojima su svim građankama i građanima BiH poželjeli sretan Dan neovisnosti, na scenu u Svečanom salonu zgrade Predsjedništva BiH izašla je vokalna grupa “Bell canto” iz Zenice i oduševila sve prisutne a cappela načinom interpretacije nekih od najpopularnijih bh., ali i stranih pjesama, prenosi Fena.

Komšić je kazao da je namjera dvojice članova Predsjedništva bila da s ovakvim prijemom ukažu na činjenicu da BiH, uz ovakvu mladost, talent i umijeće, itekako ima svijetlu budućnost.

Izetbegović je podsjetio da su prije 21 godinu skoro dvije trećine građanki i građana ove zemlje odgovorili potvrdno na referendumsko pitanje o neovisnosti. Ono što je uslijedilo, dodao je, bilo je priznanje BiH od većine zemalja članica UN-a, ali i brutalna i surova agresija.

“Nismo se nadali takvoj brutalnosti, ali moram reći da se ni neprijatelji nisu nadali takvom otporu. Obranili smo tih godina obraz svog naroda”, rekao je Izetbegović.

Dodao je da će građani BiH dočekati odlazak onih koji kreiraju krize u ovoj zemlji i sve stabilniju i prosperitetniju BiH.

Fena navodi kako je prijemu u Predsjedništvu BiH prisustvovao veliki broj uzvanika, između ostalih, predstavnici diplomatskog zbora BiH, politički dužnosnici naše zemlje, predstavnici vjerskih zajednica i mnogi drugi.