Masakr na premijeri Batmana, među 14 ubijenih ima i djece

Maskirani i naoružani 24-godišnji napadač ubio je 14 i ranio više od 50 osoba na prikazivanju novog filma o Batmanu The Dark Knight Rises u kinu u američkom gradu Denveru, izvijestila je lokalna radiopostaja KOA, pozivajući se na svjedoke. Pucnjava se dogodila oko pola noći po lokalnom vremenu.

Deset ljudi poginulo je na mjestu događaja, a četvero je podleglo ozljedama u bolnicama. Policija tvrdi da je na mjesto tragedije došla nekoliko minuta nakon dojave.

Na radiju je rečeno da je muškarac s gas-maskom na licu ušao u kino trgovačkog centra u denverskom predgrađu Aurori. Nakon što je kinodvoranom raspršio plin, polako se kretao stubama i nasumce pucao u ljude.

Teško naoružanog osumnjičenika, koji je nosio pancir-košulju, policija je uhitila na stražnjem parkiralištu. Identitet osumnjičenog nije nije još procurio u javnost. Napadač se nije opirao, niti se pokušao boriti, rekao je glasnogovornik policije. Policija je zaplijenila i napadačevu pušku i pištolj. Još je jedan pištolj pronađen u kinodvorani, no policija nema dokaza da je postojao i drugi napadač.

Napadač je policiji rekao da ima eksploziv u automobilu i u stanu koji se nalazi nedaleko od mjesta pokolja. Zbog toga je to područje evakuirano. Za sada nema informacija da je riječ o terorističkom napadu.

Prema izjavi svjedoka koju prenosi BBC, napadač je otvorio vatru i bacio suzavac u trenutku kada je na filmskom platnu bila scena pucnjave, pa su gledatelji prvo mislili da je riječ o dodatnim specijalnim efektima koje je organiziralo kino.