ŠKORO ODLUČAN: Srbija mora platiti odštetu i vratiti pokradeno kulturno blago

ŠKORO ODLUČAN: Srbija mora platiti odštetu i vratiti pokradeno kulturno blago

Nakon što je u osječkom kinu Urania pogledao filma “Glavu dole, ruke na leđa”, popularni glazbenik i predsjednički kandidat Miroslav Škoro izjavio je da država mora stati iza logoraša.

“To je za ne povjerovati. Da država još uvijek nije stala…iza zarobljenika srpskih koncentracijskih logora”, emotivno je progovorio kandidat Škoro.

ŠKORO ODLUČAN: Srbija mora platiti odštetu i vratiti pokradeno kulturno blago
Miroslav Škoro na projekciji filma “Glavu dole, ruke na leđa” u osječkom kinu Urania

“Važno je da Srbija plati odštetu ljudima koji su proveli to vrijeme u njihovim koncentracijskim logorima, važno je da vratimo sve nestale, da saznamo gdje su, važno je da riješimo granicu s tom državom”, rekao je Škoro, piše Večernji list.

Na svojoj službenoj Facebook stranici također se dotaknuo filma i Srbije.

“Među tisućama poruka, nakon objave kandidature, dobio sam preko Facebooka i jednu od gospođice Andreje Vukelić iz Osijeka koja je dijete dragovoljca Domovinskog rata. Pozvala me na prikazivanje filma ‘Glavu dole ruke na leđa’.
S osobitom čašću odazvao sam se njenom pozivu i večeras u kinu Urania, u Osijeku pogledao taj potresni film.
Naša država mora stati iza tužbi logoraša koji traže odštetu od Srbije i pod svaku cijenu inzistirati na otkrivanju sudbina i zadnjeg našeg nestalog branitelja i civila, rješavanju pitanja granice na Dunavu i vraćanju cjelokupnog pokradenog kulturnog blaga. Dobrosusjedske odnose trebamo graditi na politici čistih računa, a ne ‘stavljanjem stvari pod tepih'”, napisao je Škoro.

Foto: Facebook