Sulejman Tihić posjetio Tihomira Purdu

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić sastao se s hrvatskim braniteljem Tihomirom Purdom koji u ekstradicijskom pritvoru u Zenici čeka odluku o zahtjevu za njegovo izručenje koje je Sudu BiH dostavila Srbija.

“Došao sam kao građanin i supatnik Tihomira Purde s kojim sam zajedno bio u logoru u Sremskoj Mitrovici i gdje smo proživljavali torture poput onih kad je udarac palicom bio privilegija u odnosu na druge metode”, kazao je Tihić. Dodao je kako je došao vidjeti Purdu ne bi li ga ohrabrio da izdrži.

“Očekujem da u Purdinu slučaju odluka srbijanskih tijela vlasti bude zakonita, a napose pravedna. Saslušanja kojima smo bili podvrgnuti između dva ‘obroka’ batina bila su najteža i sve izjave dane u takvu stanju treba provjeriti”, istaknuo je Tihić.

Tihić je istaknuo i to kako je nužno da tijela vlasti Hrvatske, Srbije i BiH postignu odgovarajuće sporazume kako se ne bi ponavljali slučajevi poput Purdina ili dvojice državljana BiH, Ejupa Ganića i Ilije Jurišića, za kojima je srbijansko pravosuđe također raspisalo međunarodne tjeralice zbog navodnih ratnih zločina.