Tjeralica ostaje, premda je iznuđeno priznanje jedini dokaz protiv Purde

Ured srbijanskog predjednika Borisa Tadića opovrgnuo je izjavu predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića da bi Srbija mogla odustati od progona Tihomira Purde ako je jedini dokaz koji imaju njegovo iznuđeno priznanje. Stanimirović je to izjavio prepričavajući svoj navodni razgovor sa srbijanskim predsjednikom.

Stanimirović je jučer izjavio je da bi Srbija mogla odustati od progona Tihomira Purde ako je jedini dokaz koji imaju njegovo iznuđeno priznanje. “U usputnom razgovoru predsjednik Tadić me pitao je li se stanje radikaliziralo u slučaju Purda, što sam ja potvrdio – da je bilo braniteljskih prosvjeda. Tadić mi je odgovorio da, ako nema drugih dokaza osim tvrdnji pod prisilom dobivenih u zatvoru, Srbija neće inzistirati na izručenju”, rekao je Stanimirović u telefonskom razgovoru za HTV.

U Tadićevu uredu, međutim to opovrgavaju! “Poznato je stajalište predsjednika Tadića, da slučaj Purda i druge slične slučajeve trebaju razmatrati nadležna ministarstva i državna odvjetništva Srbije i Hrvatske, poštujući pravne sustave obiju zemalja, kao i da se ljudi ne bi trebali baviti netočnim interpretacijama”, rečeno je Hini u uredu srbijanskog predsjednika.