Ubijeni napadači na čečenski parlament

Sva četvorica napadača koji su utorak ujutro zauzeli čečenski parlament ubijeni su protuterorističkoj operaciji čečenske policije, a svi su zastupnici sigurni, objavio je čečenski predsjednik Ramzan Kadirov.

Operacija je trajala 15 do 20 minuta, izjavio je nedugo nakon akcije čečenski predsjednik, dodavši kako su svi zastupnici parlamenta živi i na sigurnom. Osim četvorice pobunjenika, u napadu su ubijena još trojica čečenskih policajaca i zaštitara iz osiguranja parlamenta te jedan zaposlenik parlamenta, objavilo je čečensko ministarstvo unutarnjih poslova.

Napad je počeo oko sedam sati ujutro po mjesnom vremenu kad su se napadači trima vozilima dovezli ispred zgrade parlamenta. Napadači su se očito dobro pripremili, budući da su automobili kojima su se dovezli pred zgradu parlamenta bili identični onima kakvima na posao dolaze parlamentarni zastupnici.

Kako se doznaje, jedan od napadača odmah se na ulazu raznio eksplozivnom napravom, a ostali su upali u parlament. Iako se u prvim vijestima javljalo da su napadači neke zastupnike uzeli za taoce, to se nije dogodilo.