Uz Natalie Cole u Lisinskom će nastupiti i Simon Marlow

Uz divu Natalie Cole na njezinom prvom zagrebačkom koncertu 3. studenoga 2013. na sceni Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski” pjevat će i poseban gost – međunarodna zvijezda jazza i mjuzikla Simon Marlow!

NatalieCole-630
Simon Marlow pjevač je već poznat hrvatskoj publici, s bogatim iskustvom nastupanja u mjuziklima West Enda i mjuziklima njemačke produkcije i postave u kojima je zaigrao zapažene uloge u poznatim mjuziklima “Fantom u operi”ili “Cats”, a značajne pjevačke nastupe ostvario je s renomiranim orkestrima kao što su Pasadena Roof Orcherstra, Big Bend grada Kölna ili pak berlinskim orkestrom Capital Dance Orchestra uz kojeg i dalje redovito nastupa. Tako se zagrebačkoj publici 3. studenoga nudi prilika da uz veliku Natalie Cole u jednoj večeri čuju još jednog vrhunskog europskog glazbenika koji svojom interpretacijom vrlo lako osvaja srca publike. Uz činjenicu da se radi o njezinom prvom nastupu u Zagrebu, ono što svakako koncert Natalie Cole u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” čini još posebnijim je novoobjavljeni album kojeg će ova svjetska zvijezda promovirati u Zagrebu – “Natalie Cole en Espa?ol”! Naslov albuma neodoljivo podsjeća na album “Cole Espa?ol”, kojeg je njezin slavni otac Nat King Cole snimio 1958. i koji mu je donio veliku popularnost u zemljama španjolskoga govornog područja.
Album “Natalie Cole en Espa?ol” donosi 12 sjajnih pjesama, a iza njega stoji poznati kubansko-američki producent Rudy Perez. Album je kompilacija latino klasika, uz španjolsku verziju pjesme “And I Love Her” album uključuje naslove poput “Solamente Una Vez” meksičke pjevačke zvijezde Agustina Lare, “El Día Que Me Quieras” Argentinca i legende tanga Carlosa Gardela i “Voy a apagar La Luz” i “Contigo Aprendi” Meksikanca Armanda Manzanera.
Album je još zanimljiviji i zbog dva sjajna dueta – “Bésame Mucho” kojeg Natalie Cole izvodi s talijanskim tenorom Andreom Bocellijem, a pjesmu “Bachata Rosa” izvodi s velikom latinoameričkom zvijezdom Juanom Luisom Guerrom.
Natalie, koja je zahvaljujući tehničkim majstorijama ponosno s pokojnim ocem već otpjevala nezaboravni “Unforgettable”, na novom albumu s njime pjeva ponovno – radi se o izvedbi pjesme “Acércate Más” na temelju Nat King Coleove snimke s Kube iz 1956. godine. Ovaj duet je nastao zahvaljujući tek nedavno otkrivenoj snimci, a za sjajnu produkciju se pobrinuo Rudy Perez.
Inače, veza Natalie Cole s latinoameričkom kulturom dodatno je ojačala 2009. godine kada je Natalie Cole transplantiran bubreg, a donator je bio iz El Salvadora. I sama je od tog trena često naglašavala da ima osjećaj da u njoj kola latino krv, a zajedno s očevim nasljeđem albuma “Cole Espa?ol”, njezin je novi glazbeni uradak zasigurno osebujan i još jedan razlog više za posjet koncertu u Zagrebu.