Večernjakov pečat: Ivo Josipović osoba godine u regiji

vecernjakovpecatVečeras je u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača završen 10. Večernjakov pečat, a za osobu godine u BiH prema glasovima čitatelja izabran je Franjo Rajković, vlasnik Economica i predsjednik Udruge poslodavaca u Vitezu.

Večernjakov pečat uručio mu je direktor UniCredit banke u BiH Berislav Kutle.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izabran je za osobu godine u regiji, a nagradu mu je uručio glavni urednik bh. izdanja “Večernjeg lista” Jozo Pavković.

Ravnatelj sarajevskog Narodnog pozorišta Gradimir Gojer dobio je priznanje za kulturno dostignuće godine u BiH. Nagradu Gospodarstvenik godine dobio je Matan Žarić, direktor Elektroprivrede HZ HB.

Alfredo Castiglione, viceguverner talijanske pokrajine Abruzzo, dobitnik je nagrade za regionalnu gospodarsku suradnju. U kategoriji Naše gore list nagrađen je Srećko Nakić, prvi čovjek Uprave slovenske Droge Kolinske.

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović nagrađen je u kategoriji za doprinos približavanju BiH Europskoj uniji. Večernji list je nagradio i HKK Široki Brijeg. Dr. Krešimiru Rotimu pripala je nagrada u kategoriji Znanstvenik godine.

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ove godine je ponio nagradu Media press, a glavni državni tužitelj Milorad Barašin dobio je priznanje Uspjeh godine. Pothvat godine ostvarila je švedska zastupnica u Europskom parlamentu, podrijetlom iz Sanskog Mosta, Anna Ibrišagić.

Manifestaciji je trebao prisustvovati i Milan Bandić gradonačelnik Zagreba, ali je njegovo rezervirano mjesto u dvorani ostalo prazno. Tek na kraju, dok su gosti napuštali Kosaču, Bandića smo sreli na ulazu. Kašnjenje je opravdao teškoćama na putu iz Đakova kroz Bosnu. [Bljesak.info]