Zbog pritiska javnosti u BiH ukinuta zabrana online klađenja

online-kockanjeRegulacijska agencija za komunikacije (RAK) u BiH povukla je, nakon velikog pritiska javnosti, prijepornu odluku o zabrani online klađenja na velikim svjetskim kladionicama ističući da bi ranije donesena odluka o zabrani mogla prouzročiti štetne posljedice, priopćeno je u četvrtak iz RAK-a.

“Odlukom se sprječavaju potencijalni neželjeni učinci koje je nalog mogao polučiti, prije svega u smislu slobodnog pristupa internet sadržajima koji nisu sporni s aspekta zakona o igrama na sreću Federacije BiH”, navodi se u priopćenju RAK-a.

Vlasti u Bosni i Hercegovini bile su u srijedu zabranile su online klađenje na internetskim stranicama velikih svjetskih kladionica, ističući da se na taj način izbjegava plaćanje poreza na igre na sreću, a mediji prenose ocjene kako ovaj potez predstavlja cenzuru interneta.

Regulacijska agencija za komunikacije (RAK) je po zahtjevu ministarstva financija Federacije BiH i porezne uprave Federacije BiH bila naložila pružateljima internetskih usluga da do 15. ožujka onemoguće pristup internetskim stranicama s kojih se, kako se ističe, nezakonito pružaju usluge online klađenja.