Zbog srednjeg prsta brat Milorada Dodika dobio batine od beogradskih navijača – VIDEO

Goran Dodik, brat predsjednika RS Milorada Dodika, inače predsjednik košarkaškog kluba Igokea iz Aleksandrovca, navijačima i igračima Crvene zvezde pokazivao je srednji prst na utakmici u Laktašima, pa su ga istukli.

Do incidenta je došlo kad je nakon utakmice Goran Dodik istrčao na parket i počeo svoju “predstavu”, pokazujući navijačima i igračima Crvene zvezde srednji prst, a u jednom se trenutku okrenuo leđima prema njima lupajući se po stražnjici, piše Dnevni avaz.

Dodik je navodno bio ljut što je više od dvije trećine publike na utakmici u Laktašima navijalo za klub iz Beograda, a ne za njegovu Igokeu. Njegov postupak prvo je rezultirao zvižducima s tribine, a nakon toga se jedan ljutiti navijač spustio do parketa i udario ga.

Sve se, piše Dnevni avaz, događalo samo nekoliko metara od predsjednika RS Milorada Dodika koji je odmah poslao članove svog osiguranja i policiju u potjeru za napadačem na svog mlađeg brata. Očevici tvrde da je predsjednik RS u jednom trenutku viknuo: “Dovedite ga meni!”

Dodik je nakon ovog incidenta ponudio upravnom odboru kluba ponudio ostavku te uputio ispriku svima koje je njegovo ponašanje povrijedilo, uz obrazloženje da je reagirao u afektu, jer je bio isprovociran od male grupe lokalnih navijača.