Agrokor dao najbolju ponudu za 23 posto dionica Mercatora

Agrokor je predao najizdašniju ponudu za 23 posto dionica Mercatora, ali to ne znači da će uspjeti ugrabiti navedeni udjel. Prema navodima slovenskog Poslovnog dnevnika, koji se poziva na upućene izvore, Ivica Todorić ponudio je 206 eura za dionicu, a ne 195 eura kako se nedavno pisalo.

Ako se te informacije pokažu točnima, Agrokor je za udjel u najvećem slovenskom trgovcu spreman dati više od 181 milijun eura. Kako sada stvari stoje, Agrokor će imati samo jednog konkurenta – britanski fond Mid Europa, koji nudi 155 eura. [Vjesnik.hr]

Fond Warburg Pincus navodno nije u igri jer je poslao uvjetnu ponudu, a ne obvezujuću, kako je bilo propisano natječajem. Stoga Pivovarna Laško, prodavatelj Mercatorovih dionica, njegovu ponudu neće ni razmatrati.

Konačnu odluku Laško će donijeti kroz nekoliko dana, a u petak je tvrtka izvijestila da je Nadzorni odbor na sjednici upoznat s pristiglim ponudama. Međutim, ne bi bilo iznenađujuće da Laško i odustane od prodaje.

Tvrtka je, naime, prije nekoliko dana dobila od banaka kratkoročni sindicirani kredit kojim je malo olakšala svoju nezavidnu financijsku situaciju. Zato ne bi bilo čudno da uskoro postigne dogovor s bankama-vjerovnicima o reprogramu cijelog duga od 450 milijuna eura.