U Čapljini održan 13. ljetni karneval

U Čapljini održan 13. ljetni karnevalU Čapljini je u subotu održan 13. međunarodni ljetni karneval, koji je i ove godine okupio karnevalske skupine iz nekoliko europskih zemalja, javila je Radio-televizija FBiH. Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija Čapljinka uz podršku Općine Čapljina i Federalnog ministarstvo kulture i sporta.

Čapljina je ove subote bila u znaku maski i ludih ljetnih ritmova koji su oduševili tisuće gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine. Čapljina je jedini grad u Bosni i Hercegovini s ljetnim karnevalom i nalazi se na međunarodnoj mapi gradova koji imaju takvu manifestaciju, pa Općina Čapljina karneval smatra jakim turističkim brendom.

Karnevalska zabava je počela mimohodom ulicama grada i predstavljanjem karnevalskih skupina na središnjem trgu. Kreativnosti nije bilo kraja jer za vrijeme karnevala svako može, bar na jedan dan, biti omiljeni lik iz mašte. Na karnevalu se moglo vidjeti mnoštvo zanimljivih kreacija, a nije nedostajalo niti dobre zabave.

Na koncu večeri sudionici karnevala su se okupili na Trgu kralja Tomislava, gdje je Čapljinka Matea Spužević izabrana za kraljicu karnevala, a publika se uz vatromet i bogat kulturno-zabavni program zabavljala do dugo u noć.